Renneke van der Linden

geboren : 1968, Narowal, Pakistan, (1968 ) verhuisd nar Nederland (Utrecht ) in 1976, lagere & middelbare school afgemaakt, (chr. Gymnasium ) toen een jaar gereisd ( Europa, Noord Afrika ) en 3 verschillende banen, thuiswonend.
Begonnen aan lerarenopleiding tekenen op de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, (1987 ) en na een jaar geschwitched naar Vrije Kunst, afgemaakt in 1992, met onderbreking van 6 weken uitwisselingsstudie in Avignon, Frankrijk.
Toen deelgenomen aan verscheidene exposities, oa Jacob aan de Jabbok, een initiatief van de van der Leeuwstichting. Na een jaar nog een jaar schilderen gevolgd aan de AKI in Enschede, afgerond in 1994.
Vele exposities, solo en groeps, volgden hierop, oa. Vrouwenkiesrecht, Oosterkerk Amsterdam, Galerie Vlasblom, Arnhem, Stichting Kunst en Cultuur, Gelderland, ontmoetingskerk, Bennekom, gemeentehuis Rheden, etc. etc.
Kortom, ik ben van alle markten thuis, en exposeer zo veel mogelijk. Won verscheidene prijzen; in Culemborg met het thema Stoel in 1998, en bij galerie Beeldend Gesproken, Amsterdam, in 2017. Bij deze Galerie ben ik al jaren aangesloten en exposeer er ook af en toe. Het is tevens een kunstuitleen.
Het merendeel van mijn werk gaat over reizen, die ik zelf gemaakt heb, en ik heb ook een aantal Artist in Residences gedaan, een in Zuid India, 1 in Macedonie, en 1 in Polen.

Interesse?

Neem contact op met de kunstenaar