Cis Bakker

Cis Bakker is een schilder en collage-maker, geboren in Deventer. Omdat haar vader in haar jeugd een winkel en tijdschrift en platenlabel had in Oude Jazz begon ze daarvoor platenhoezen en illustraties te ontwerpen. Toen ze 22 was studeerde ze af aan de voorloper van de HKU, de kunstacademie in Utrecht, als voornamelijk schilder, hoewel ook ruimtelijk werk toen haar interesse had. In 1987 voegde ze een Post-HBO onderwijsbevoegdheid toe (zogenaamde KPDB), die ze behaalde in Arnhem. Tenslotte studeerde ze ook nog vier jaar aan de Universiteit voor Humanistiek, tot 1997, maar voltooide deze (nu: helaas) niet. Cis is getrouwd en voedde samen met haar partner 4+ (stief-, pleeg- en biologische) kinderen op.

Schilderen, tekenen, poëzie en collage-maken lopen als een rode draad door haar leven, altijd gecombineerd met andere rollen, banen, bezigheden en gezinsleven. Lesgeven heeft ze voornamelijk in workshopvorm gedaan vanuit haar atelier of ingehuurd door derden. Ze werkte met kinderen, studenten en random groepen ook op locatie. Verder heeft Cis deelgenomen aan community art projecten, het (mede)organiseren van atelierroutes e.d. en tentoonstellingen op locatie.

Ze heeft zich ook bezig gehouden met Landart, ruimtelijke collages, diverse druktechnieken en kleine kunstenaarsboeken, al dan niet met eigen poëzie. Haar meest recente project is een kleine galerie + atelier in Nijmegen, Felix Solo, waar ze andere kunstenaars uitnodigt te exposeren, haar eigen werk laat zien, of samenwerkingsprojecten aangaat.

Haar werk is in kleine privé collecties te vinden door heel Nederland en nog steeds te huur via de Utrechtse kunstuitleen, al sinds 1988.
Op dit moment is Cis bezig nog een nieuwe loot toe te voegen, namelijk animatie experimenten, waar ze erg blij van wordt.

Interesse?

Neem contact op met de kunstenaar