Kunst verkopen? Kijk hier wat je moet doen.

Kunstenplein is een initiatief van coöperatie Het Colofon. Als kunstenaar kun je hier op basis van een abonnement werk te koop aanbieden. Kunstenplein werkt als een (extra) etalage voor jouw werk. Via Kunstenplein kunnen potentiële kopers met jou contact opnemen voor het aankopen van kunstwerken. Kunstenplein doet dus geen financiële transacties bij het verkopen van kunst. Hieronder lees je hoe je een abonnement kunt afsluiten.

Benthem Crouwel Architects, impressie nieuwe museumzaal Arnhem Museum
34

Kunstenaars aangesloten

292

Werken beschikbaar in de collectie

Een verkoopabonnement voor kunstenaars

Als je jouw werk via Kunstenplein wilt verkopen dan kun je kiezen uit 2 soorten abonnementen: basis en plus. Lees voordat je je aanmeldt de ‘Algemene voorwaarden Kunstenplein’ en ‘Voorwaarden abonnementen Kunstenplein‘. Indien je akkoord gaat met deze voorwaarden kun je hieronder aangeven welk abonnement je wenst. De abonnementsprijzen zijn laag: Kunstenplein heeft geen winstoogmerk en met de inkomsten uit abonnementen dekken we de vaste kosten voor het beheer en updaten van de website. Eventuele winst komt te allen tijde ten goede aan de website of activiteiten van Kunstenplein.

Aanmelden

Heb je vragen voordat je je aanmeldt? Mail ons.  Ik kies voor *:

  Na aanmelding ontvang je een mail ter bevestiging van de aanmelding en een factuur voor het betalen van het verschuldigde abonnementsgeld. Na betaling krijg je een inlog waarmee je jouw werk op Kunstenplein kunt plaatsen.

  Prijs bepalen

  Als kunstenaar bepaal je altijd zelf de prijzen, Kunstenplein kan die prijzen niet zonder toestemming van de kunstenaar veranderen, of het werk voor een andere dan de afgesproken prijs verkopen.

  Zo werkt de verkoop

  Kunstenplein fungeert als etalage voor jouw kunstwerken. De verkoop vindt direct plaats tussen koper en kunstenaar. Een koper zoekt zelf contact met de kunstenaar wanneer hij/zij een werk wil kopen. Zorg dus dat jouw contactgegevens actueel zijn.

  Het Colofon als kunstgalerie

  In de loop van de tijd zal Kunstenplein ook fysieke vormen aannemen in boekhandel Het Colofon, Bakkerstraat 56 Arnhem. Een speciale redactie zal daarvoor een ‘Collectie Het Colofon’ samenstellen die zowel online als aparte expositie is te zien fysiek in de winkel.